Retete

RETETA | Coaste de porc cu sos barbecue la cuptor

Ingrediente:

– coaste proaspete de porc 3 buc. mari (1,2 kg)
– zahăr brun 80 g
– boia de ardei afumată 1 lingură
– piper negru măcinat 1/2 linguriță
– boia dulce 1 linguriță cu vârf
– usturoi pudra 1 linguriță rasă
– ceapă pudra 1 linguriță rasă
– ulei de floarea-soarelui 2 linguri
– sos BBQ 50 g
– sare 1 linguriță rasă

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron uleiul, sarea, piperul, usturoiul și ceapa pudră, boiaua și zaharul brun.

Coastele se taie în jumătăți și se freacă bine cu sosul rezultat. Se pun coastele într-o pungă de plastic cu închidere ermetică și se lasă 2 ore la marinat.

Cuptorul se încinge la 170 de grade, apoi se pun coastele pe o tavă pe care o acoperi cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor.

După o oră, se scoate folia și se ung coastele cu sos barbecue. Se acoperă înapoi cu folia și se mai lasă o oră. Se ia din nou folia și se ung coastele cu sosul barbecue, apoi se lasă descoperite încă 20 de minute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page