RETETA | Clătite umplute cu brânză și legume
Ingrediente:
1 ou
400 ml lapte
100 ml apă
200 g făină
2 linguri unt topit
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g brânză proaspătă de vaci
50 g cașcaval sau telemea
1 ceapă
1 morcov
1 ardei iute, opțional
1 lingură zeamă de lămâie
corinadru, opțional
1 praf de sare
5 linguri ulei
Mod de preparare:
Amesteci oul cu laptele, adaugi apa, untul topit și încorporezi făina amestecată cu sarea. Mixezi bine pentru a nu se forma cocoloașe și dai compoziția la rece 30 de minute.
Ungi cu puțin ulei o tigaie și prepari clătitele.
Pentru umplutură, încingi uleiul și călești ceapa și ardeiul iute tocate, până când ceapa devine sticloasă. Adaugi morcovul ras și un praf de sare și, după 1-2 minute, pui brânza de vaci, zeama de lămâie și coriandrul. Stingi focul și încorporezi cașcavalul ras și mai adaugi sare, după gust. Lași compoziția la răcorit, apoi umpli cu ea clătitele.