RETETA | Clatite spaniole
Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu un aperitiv inedit, poti opta pentru clatitele spaniole, care se prepara rapid si sunt un mixt de legume cu branza si sunca presata. Musafirii tai vor fi incantati de alegerea ta cu specific spaniol.
Ingrediente:
- 8 ou
- 100 g branza dulce
- 100 ml lapte
- 100 g cascaval
- 100 g mazare
- 200 g sunca presata
- 30 g unt
- ulei de floarea soarelui
- 3 foi de ceapa verde
- sare
- miezul de la o bagheta de paine
- cimbru proaspat
Mod de preparare:
Bate ouale cu putina sare aproximativ cinci minute. Pune painea sa se inmoaie in laptele caldut, apoi amestec-o cu ouale batute, cu branza dulce, cu mazarea, cu sunca presata si cascavalul taiat felii subtiri si condimenteaza compozitia cu sare, dupa gust.
Amesteca bine compozitia si pune-o intr-o tigaie cu unt si ulei incins si las-o sa se rumeneasca 6-7 minute, intorcand-o pe ambele parti. Dupa ce s-a rumenit, scoate-o pe o tava si las-o sa se raceasca, apoi tai-o cubulete.
Clatitele spaniole se servesc reci, cu salata verde si decorate cu frunze proaspete de cimbru.
Sursa: www.retete.acasa.ro