Retete

RETETA | Clătite pufoase cu sfeclă și cremă de brânză

Ingrediente:

  • 1 sfecla mica de cca 100 g
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 150 g crema de branza Almette
Mod de preparare:
Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare.

Punem compozitia in tigaie, cu o lingura sau cu un polonic mai mic. Cand apar mici bule pe suprafata clatitei o intoarcem pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule.

Scoatem clatitele pe o farfurie si dupa ce s-au racit le ungem cu crema de branza. Le rulam si le taiem felii groase.

Pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page