RETETA | Clatite de vara cu legume

Clatitele cu legume sunt ideale pentru masa de pranz. Sunt usoare, satioase si contin si foarte putine calorii. Le poti servi atat acasa, cat si la birou.
Ingrediente:
- 1/3 cana de smantana
- 1/2 cana de arpagic tocat
- 3 linguri de lapte degresat
- 2 lingurite suc de lamaie
- 3/4 lingurita de sare
- 1 lingura ulei de masline
- 2 cesti de dovlecei tocati
- 1 ceasca si un sfert de fasole verde tocata
- 1 cana de boabe de porumb
- 1 cana branza ricotta
- 1/2 ceasca de branza
- 1/4 lingurita piper proaspat macinat
- 4 clatite
Mod de preparare:
Amesteca smantana cu arpagicul, laptele, sucul de lamaie si sarea intr-un castron mare pana cand se omogenizeaza.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste dovleceii, fasolea verde si porumbul aproximativ 8 minute. Da focul mic si adauga amestecul de arpagic, ricotta si branza si mai lasa compozitia pe foc inca 3-4 minute. La final, asezoneaz-o cu sare si piper dupa gust.
Pune cate doua linguri din acest amestec in mijlocul clatitelor si ruleaza-le.
Clatitele cu legume se servesc la temperatura camerei, cu o lingura de sos de smantana si verdeata deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro