Retete
RETETA | Clătite cu spanac
Ingrediente:
4 oua
75 gr smantana acra
120 ml lapte
1 catel de usturoi
130 gr faina alba (tip BL55 sau 550)
200 gr spanac proaspat
2 cepe verzi
2 fire marar
1 fir menta
cateva fire patrunjel
sare, piper negru
Mod de preparare:
- Se curata si se spala spanacul. Se scurge bine de apa (daca aveti o centrifuga de salata e ideala pentru aceasta operatiune; altfel, luati spanacul in transe si-l stoarceti in pumn).
- Se toaca spanacul marunt, trecand de cateva ori peste el cu cutitul. Se toaca marunt si restul verdeturilor (ceapa, marar, menta, patrunjel). Se pun peste spanac si se amesteca cu mana.
- Se bat galbenusurile cu smantana, lapte, 1 lingurita rasa sare si piper negru proaspat rasnit. Se adauga usturoiul strivit. Se incorporeaza apoi faina si se amesteca cu telul pana aluatul e omogen, fara cocoloase.
- Se toarna acest amestec peste verdeturi si se amesteca cu furculita. Va rezulta un aluat usor pastos, dar e ok asa, se va inmuia dupa ce se adauga albusurile.
- Se bat albusurile cu o furculita pana se inspumeaza un pic. Se toarna peste spanac si se amesteca usor cu furculita. Va rezulta un aluat care curge incet de pe lingura.
- Se incinge o tigaie antiaderenta. Se da focul la mediu spre mic si se picura putin ulei, cat sa fie bine uns tot fundul tigaii.
- Cu o lingura se ia aluat si se toarna in tigaie. Movilita ar trebuie sa se autoniveleze in tigaie, dar daca are nevoie de ajutor, puteti sa-i dati form cu dosul lingurii. Puneti cate caltite va intra o data in tigaie fara a le inghesui.
- Se coc clatitele cam 2 minute / parte, pana sunt usor rumene. Ca sa le inatorceti folositi o paleta subtire. La fiecare tura de clatite completati ulei in tigaie daca e cazul.
- Se scot clatitele pe o farfurie mare si se tin acoperite (cu un capac sau folie de aluminiu) pana le terminati pe toate. Sunt bune caldute cu iaurt sau telemea.
Sursa: www.e-retete.ro