Retete
RETETA | Clătite cu ciuperci și sos de smântână la cuptor
Ingrediente:
1 ceapă
500 g ciuperci
200 g făină
2 ouă
1 linguriță bicarbonat
400 ml lapte
200 ml apă
200 ml ulei
2 linguri unt
200 g smântână
mărar
Mod de preparare:
Toci ceapa și ciupercile. Încingi o lingură de ulei, pui ceapa și o lași până când devine ușor sticloasă. Adaugi ciupercile și amesteci până când scade zeama.
Combini făina cu ouăle, bicarbonatul, sarea și laptele. Amesteci și torni apă dacă aluatul de clătite este prea gros. Încingi puțin ulei în tigaie și prepari clătitele.
Dai drumul la cuptor. Umpli fiecare clătită cu ciuperci, le așezi într-o tavă unsă cu ulei și torni deasupra smântâna amestecată cu mărarul tocat. Bagi tava la cuptor 15-20 de minute.