RETETA | Clătite americane cu ciocolată și zmeură
Ingrediente:
- 70 gr fulgi de ovaz
- 5 gr praf de copt
- 1 ligurita scortisoara
- 1 banana, aproximativ 100-110 grame
- 2 oua
- 100 grame iaurt grecesc
- 20 gr ciocolata
- zmeura
- 2-3 lingurite de miere
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele cu blender-ul, pana se oogenizeaza compozitia.Aluatul trebuie sa aiba o consistenta densa, ca aceea a smantanei sau iaurtului grecesc.
Tigaia se incinge la foc mediu si se unge cu o picatura de ulei de masline sau cu ulei de cocos (cum am facut eu). Se da apoi la foc mic.
Aluatul se toarna cu ajutorul unui polonic, umplut cam 3/4, in mijlocul tigaii. Datorita consistentei dense, clatita se va intinde singura, luand o forma frumoasa. Daca vi se pare ca aluatul nu este suficient de lichid pentru a se intinde, adaugati maxim 15 ml de apa plata.
Clatita se coace la foc mic 1 minut jumate, pana apar bule la suprafata sau se usuca compozitia, apoi se intoarce pe partea cealalta, unde se mai coace 2 minute, sau pana ajunge de culoare auriu-maronie.
Intre fiecare clatita pusa in tigaie, va recomand sa stropiti cu ulei, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.
Sursa: bucataras.ro