RETETA | Ciuperci umplute cu piept de pui și sos pesto
Ingrediente:
- 1 ceapa rosie, mica, taiata in sferturi
- 80g sos pesto
- 1 lingurita ulei de masline
- sare kosher
- piper negru, poaspat macinat
- 3g piept de pui la gratar
- 4 ciuperci champignion, cat mai mari (de preferat maronii)
- 90g mozzarella rasa
Mod de preparere:
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Pune pe aragaz o tigaie-gratar si unge-o cu ulei. Aduga sfeturile de ceapa si frige-le pe toate partile pana sunt bine patrunse. Indeparteaza-le de pe gratar si lasa-le sa se raceasca putin, apoi toaca-le marunt.
Taie si pipetul de pui cat mai marunt.
Intr-un vas incapator amesteca ceapa, sosul pesto, uleiul de masline si pieptul de pui. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt adauga ciupercile si umple-le cu compozitia de mai sus, apasand usor cu lingurita, pentru a nu ramane goluri de aer.
Adauga ciupercile in tigaia-gratar si frige-le pana cand se inmoaie. Tranfera-le apoi intr-o tigaie, adauga branza rasa deasupra si coace-le timp de 2-3 minute, sau pana cand branza se topeste si prinde o crusta aurie.
Serveste ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto calde, alaturi de un pahar de vin alb sau roze.
Sursa: retete.acasa.ro