Retete
RETETA | Ciuperci umplute
Ingrediente:
10 ciuperci potrivite, 1 ceapa, 30 ml ulei, 1 ardei gogosar in otet , 1 lingurita drojdie inactiva, 3 fire de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
- Ciupercile se spala, se indeparteaza coditele si se ung cu ulei. Se introduc in cuptor pe gratar , cu partea interioara in jos 5 min, apoi se intorc si se mai lasa inca 5 min.
- Separat intr-o tigaie punem uleiul la incins , se adauga ceapa taiata marunt si lasam cca 2 min sa se caleasca. Se adauga coditele de la ciuperci , taiate cubulete si amestecam. Lasam pe foc si amestecam din cand in cand tip de 5 min. Se adauga ardeiul gogosar din otet taiat cubulete, patrunjelul tocat marunt , drojdia inactiva, sare si piper dupa gust. Drojdia are rol de a lega compozitia.
- Se umplu ciupercile , se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor pentru 15 min.
Se servesc calde sau reci, sunt delicioase !
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro