Retete
RETETA | Ciuperci cu pui în sos de vin alb
Ingrediente:
- 1 praz
- 5 catei usturoi
- 500g ciuperci
- Un piept pui
- 4 rosii
- 50ml suc rosii
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri smantana
- 50ml vin alb
- Patrunjel
- Paprika
- 40g unt
Mod de preparare:
Topiti untul intr-o tigaie. Puneti prazul si usturoiul tocate marunt, caliti-le cateva minute amestecand bine pentru a nu se arde. Adaugati ciupercile si ardeiul gras tocate grosier si lasati sa fiarba la foc mediu pentru cateva minute.
Intr-o tigaie de teflon separata rumeniti puiul taiat cubulete, fara ulei. Puneti in tigaia cu ciuperci, adaugati rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si vinul si fierbeti 7 minute cu capacul pus. Aveti grija sa nu scada prea mult, ci dupa gust.
Adaugati smantana dupa gust si mai fierbeti 2 minute. Asezonati, puneti si paprika. Luati de pe foc si presarati deasupra patrunjel tocat marunt, puneti capacul cateva minute apoi serviti cu salata verde sau muraturi.
Sursa: gustos.ro