Retete
RETETA | Ciulama de pui cu ciuperci și smântână
Ingrediente:
- 8 pulpite de pui
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 1 telina
- 400 gr de ciuperci
- 200 ml smantana
- 200 ml lapte dulce
- 3 lg de faina
- 100 gr unt
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Spalam pulpitele de pui. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam ori de cate ori este nevoie spuma care se formeaza. Adaugam legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba.
Cand s-a fiert carnea, se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte preparate. Separat punem untul la topit, adaugam faina si mestecam bine sa nu se arda. Subtiem cu lapte si amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugam si smantana. Punem in sos ciupercile si carnea de pui. Mai lasam sa dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjel. Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro