RETETA | Ciorbă țărănească de vită
Ingrediente:
- 1 kg rasol de vita cu os
- 1 ceapa mare
- 2 ardei
- 1 radacina de telina
- 2 morcovi
- 1 radacina pastarnac
- 500 ml suc de rosii
- bors pentru acrit (dupa gust)
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 legatura leustean
- 2 oua
- 3 linguri de faina
- sare
Mod de preparare:
Curata rasolul de pielite, taie-l bucatele si pune-l la fiert in 2 l de apa cu sare.
Intre timp curata legumele si toaca-le marunt la robotul de bucatarie. Pune uleiul la incins intr-o tigaie si caleste legumele, pana incep sa se inmoaie usor.
Cand carnea este aproape fiarta adauga legumele peste rasol.
Lasa-le sa fiarba 20 de minute impreuna si adauga sucul de rosii. Asezoneaza cu sare dupa gust.
Dupa ce da in clocot adauga bors dupa gust.
Intre timp bate ouale bine si incorporeaza faina in acestea.
Lasa totul sa fiarba timp de 30 de minute si adauga la sfarsit ouale batute, cu grija astfel incat sa se formeze mici fidelute. Dupa ce ouale sunt fierte bine adauga leusteanul tocat marunt si stinge focul.
Lasa ciorba “sa se odihneasca” timp de 10-15 minute inainte de a o servi.
Serveste ciorba taraneasca de vita cu paine de casa, proaspat scoasa din cuptor.
Sursa: retete.acasa.ro