RETETA | Ciorbă rădăuțeană
Ingrediente:
- 2 piepturi de gaina cu os si piele
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 patrunjel radacina
- sare,piper
- condimente gaina (knorr,delikat)
- 3-4 galbenuse
- 5 linguri faina alba
- 400gr smantana grasa (de la tara)
- otet si mujdei de usturoi pentru servit
Mod de preparare:
Se scoate carnea cand e gata fiarta, dar nu foarte tare sa nu se desprinda de pe oase, altfel ea se sfarama si nu o mai putem taia bine. Deci inlaturam pielea si oasele si taiem carnea cubulete (ca sa iasa bine cubuletele taiem carnea invers sensului de crestere).
Completam supa cu apa cca trei sferturi din oala,si punem condimentele. Galbenusurile le batem cu un pic de sare,smantana si faina. Daca aceasta crema este prea groasa, o subtiem cu apa rece.
Un morcov il radem si il prajim pana isi schimba culoarea il punem in tifon si-l lasam in oala doar sa dea culoare ciorbei.
Turnam crema cand supa clocoteste si dam focul la mic pentru cca 10 min. Condimantam dupa gust.
Supa se serveste la masa fierbinte in care adaugam 1 lingura de otet si 1 lingurita de mujdei (usturoi).
Se serveste cu ardei iute.