Retete

RETETA | Ciorbă de varză cu afumătură

Ingrediente:

1 ceapă mare

2-3 linguri ulei

300 g carne porc

2 fire de cârnați afumați (350 g)

1 rădăcină de țelină

1 morcov

½ varză murată

3 cartofi medii

foi de dafin

3-4 căței usturoi

zeamă de varză

piper măcinat

pătrunjel

Mod de preparare:

1. Cureți, toci și călești ceapa. Peste ea pui carnea de porc și puțină apă. O lași la înăbușit cu capacul pus, iar după ce aceasta s-a albit, adaugi cârnații tăiați rondele. După 5-10 minute, adaugi țelina mărunțită, alături de morcovul tăiat julien, varza tocată fideluță, cartofii cubulețe, câteva foi de dafin și piper măcinat. Acoperi cu apă și lași totul la foc mediu.

2. Când carnea și varza sunt aproape fierte, pui cartofii, usturoiul și zeamă de varză după gust. Redu focul la minim. La final, presari pătrunjel tocat și servești cu pâine proaspătă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page