RETETA | Ciorbă de varză cu afumătură
Ingrediente:
1 ceapă mare
2-3 linguri ulei
300 g carne porc
2 fire de cârnați afumați (350 g)
1 rădăcină de țelină
1 morcov
½ varză murată
3 cartofi medii
foi de dafin
3-4 căței usturoi
zeamă de varză
piper măcinat
pătrunjel
Mod de preparare:
1. Cureți, toci și călești ceapa. Peste ea pui carnea de porc și puțină apă. O lași la înăbușit cu capacul pus, iar după ce aceasta s-a albit, adaugi cârnații tăiați rondele. După 5-10 minute, adaugi țelina mărunțită, alături de morcovul tăiat julien, varza tocată fideluță, cartofii cubulețe, câteva foi de dafin și piper măcinat. Acoperi cu apă și lași totul la foc mediu.
2. Când carnea și varza sunt aproape fierte, pui cartofii, usturoiul și zeamă de varză după gust. Redu focul la minim. La final, presari pătrunjel tocat și servești cu pâine proaspătă.