Retete
RETETA | Ciorbă de perişoare din carne de miel
Ingrediente:
2 morcovi
4 fire ceapă verde
100 g fasole verde
1 tijă ţelină
sare
200 ml borş
Pentru perişoare
500 g carne miel tocată
1 ou
2 linguri orez z pătrunjel tăiat
sare
piper
Mod de prepare:
Cureţi morcovii şi-i tai bucăţi, apoi îi pui la fiert într-o oală cu apă împreună cu ţelina tăiată 10-15 minute. Amesteci carnea tocată cu oul, orezul, pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust. Formezi perişoarele cu mâna umedă şi le dai drumul să fiarbă într-o oală cu apă care clocoteşte. Le laşi până când se ridică la suprafaţă, apoi le iei cu spumiera şi le pui în ciorbă.
Astfel, ciorba va fi clară. Adaugi cepele tocate, fasolea verde şi sare, după gust. După ce au fiert 10 minute, torni borşul cald şi mai laşi să fiarbă alte 10 minute.