Retete

RETETA | Ciorbă de perişoare din carne de miel

Ingrediente:

2 morcovi 
4 fire ceapă verde
100 g fasole verde 
1 tijă ţelină 
sare 
200 ml borş 
Pentru perişoare
500 g carne miel tocată
1 ou 
2 linguri orez z pătrunjel tăiat 
sare
piper 

Mod de prepare:

Cureţi morcovii şi-i tai bucăţi, apoi îi pui la fiert într-o oală cu apă împreună cu ţelina tăiată 10-15 minute. Amesteci carnea to­cată cu oul, orezul, pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust. Formezi perişoarele cu mâna umedă şi le dai drumul să fiarbă într-o oală cu apă care clocoteşte. Le laşi până când se ridică la suprafaţă, apoi le iei cu spumiera şi le pui în ciorbă.
Astfel, ciorba va fi clară. Adaugi cepele tocate, fasolea verde şi sare, după gust. După ce au fiert 10 minute, torni borşul cald şi mai laşi să fiarbă alte 10 minute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page