Retete
RETETA | Ciorbă de miel cu borş şi leuştean
Ingrediente:
½ kg carne de miel
1 fir de praz
1 morcov
½ ţelină
1 legătură leuştean
sare
500 ml borş
opţional, o mână de fasole roşie prefiartă, pentru un gust special
Mod de preparare:
Pui carnea la fiert şi, după ce a dat un clocot, arunci apa. Aşezi din nou la fiert în apă cu sare şi iei spuma. Când se desprinde cu uşurinţă de pe oase, o scoţi şi o dezosezi.
Toci prazul (numai partea albă), morcovul şi ţelina şi le pui în zeama de carne. Când s-au înmuiat, torni borşul, fiert în prealabil, şi adaugi carnea dezosată împreună cu fasolea prefiartă. Mai laşi pe foc 15 minute, dai deoparte şi presari leuşteanul tăiat fin.
foto: profimedia