Retete

RETETA | Ciorbă de miel cu borş şi leuştean

Ingrediente:

½ kg carne de miel
1 fir de praz
1 morcov
½ ţelină
1 legătură leuştean
sare
500 ml borş
opţional, o mână de fasole roşie prefiartă, pentru un gust special

Mod de preparare:

Pui carnea la fiert şi, după ce a dat un clocot, arunci apa. Aşezi din nou la fiert în apă cu sare şi iei spuma. Când se desprinde cu uşurinţă de pe oase, o scoţi şi o dezosezi.

Toci prazul (numai partea albă), morcovul şi ţelina şi le pui în zeama de carne. Când s-au înmuiat, torni borşul, fiert în prealabil, şi adaugi carnea dezosată împreună cu fasolea prefiartă. Mai laşi pe foc 15 minute, dai deoparte şi presari leuşteanul tăiat fin.

foto: profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page