Retete
RETETA | Ciorbă de “bureți”
Ingrediente:
- 3-4 l apa;
- o ceapa;
- un ardei rosu;
- o bucata de slanina de porc;
- o jumatate de ficat de porc;
- o jumatate de bosog de porc;
- o jumatate de inima de porc;
- o bucata de pulpa de porc;
- o lingurita de sare;
- 3-4 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
- o jumatate de lingurita de cimbru uscat;
- o legatura de leustean.
In apa in care a fiert carnea, se pun ceapa si ardeiul la fiert, spalate si taiate marut.
Carnea se taie cubulete si se adauga peste legume. Cand s-a fiert complet, se adauga 3-4 linguri de rosii pregatite pentru iarna, cimbrul si leusteanul spalat si tocat. Se potriveste ciorba de sare si se mai lasa cateva minute la fiert, dupa care se ia de pe foc.
Sursa: bucataras.ro