Retete
RETETA | Ciorbă de ardei umpluţi
Ingrediente:
- 10 ardei [ gras+ kapia ]
- 500 gr carne tocata amestec vita + porc
- 1 ceapa tocata
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 3 linguri orez integral
- sare
- piper
Pt zeama – 1 ceapa
- 1 ardei iute
- 1 radacina patrunjel
- 1 felie telina
- 2 morcovi
- 2 cani bulion de rosii proaspat fiert
- frunze telina
- 50 ml ulei
- sare
- smantana sau iaurt-optional
- 1 lingura zahar -optional’
Mod de preparare:
- Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt.
- Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza. Se aduga 2 l apa si se pune la fiert.
- Ardeii se curata taind capacelul de la codita. Se scot semintele si se spala, se scurg.
- Carnea tocata se amesteca cu ceapa, patrunjel tocat, orez, sare si piper [ legumele se pot cali daca preferati in putin ulei ].
- Umpletia ardeii cu compozitia de carne.
- Se pun la fiert in zeama de legume ce clocoteste usor.
- Lasati sa fiarba la foc mediu acoperiti cu capac timp de 15- minute.
- La sfarsit adugati bulionul de rosii si mai fierbeti impreuna 5-10 miute.
- Gustati ciorba si sarati daca este nevoie .
- Serviti ciorba cu verdeata presarata deasupra-eu am pus telina verde.
- Daca doriti puteti aduga la servire smantana sau iaurt. A fost atat de gustoasa incat noi nu am mai pus.
Sursa: bucataras.ro