Retete

RETETA | Ciorbă de ardei umpluţi

Ingrediente:

  • 10 ardei [ gras+ kapia ]
  • 500 gr carne tocata amestec vita + porc
  • 1 ceapa tocata
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri orez integral
  • sare
  • piper

Pt zeama – 1 ceapa

  • 1 ardei iute
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 2 morcovi
  • 2 cani bulion de rosii proaspat fiert
  • frunze telina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • smantana sau iaurt-optional
  • 1 lingura zahar -optional’

Mod de preparare:

  1. Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt.
  2. Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza. Se aduga 2 l apa  si se pune la fiert.
  3. Ardeii se curata taind capacelul de la codita. Se scot semintele si se spala, se scurg.
  4. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, patrunjel tocat, orez, sare si piper [ legumele se pot cali daca preferati in putin ulei ].
  5. Umpletia ardeii cu compozitia de carne.
  6. Se pun la fiert in zeama de legume ce clocoteste usor.
  7. Lasati sa fiarba la foc mediu acoperiti cu capac timp de 15- minute.
  8. La sfarsit adugati bulionul de rosii si mai fierbeti impreuna 5-10 miute.
  9. Gustati ciorba si sarati daca este nevoie .
  10. Serviti ciorba cu verdeata presarata deasupra-eu am pus telina verde.
  11. Daca doriti puteti aduga la servire smantana sau iaurt. A fost atat de gustoasa incat noi nu am mai pus.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page