Retete

RETETA | Ciocănele îmbrăcate în bacon și garnitură de orez cu legume

Ingrediente:

  • 6 ciocanele de pui
  • 20 feli de bacon
  • catei de usturoi
  • condimente de pui Kotanyi
  • ulei de masline
  • 1 pahar de orez prefiert
  • 2 cuburi maggi gust de gaina
  • 200 g legume -morcov,fasole ferde,mazare,pastarnac
  • 1 ardei capia rosu
  • 6 fire de ceapa verde

Mod de preparare:

Curatam ciocanele si le spalam bine.Le punem la fiert cu cca 2 l apa si 2 cuburi de maggi. Lasam sa fiarba cca 20 min. Scoatem ciocanelele pe o farfurie si le lasam sa se raceasca putin. Apoi tavalim ciocanelele prin condimente si infasuram in bacon fiecare ciocanel, folosim o scobitoare sa fixam baconul. Dupa ce am infasurat toate ciocanelele le asezam in tigaia dry cooker, impanam cu catei de usturoi si turnam 1/2 pahar de supa.

Apoi ne ocupam de orez. Intr-un vas de yena punem orezul si turnam 3 pahare (acelasi pahar cu care am masurat orezul) de supa. Bagam vasul la cuptor si ne apucam sa calim legumele, dupa ce am taiat si ceapa si ardeiul. Calim cca 10 min legumele apoi le adaugam peste orez, lasam la cuptor pana supa este absorbita in totalitate. Cat sta la cuptor orezul, adaugam peste pulpe un pic de ulei de masline, asezam tigaia pe foc, punem capacul si lasam la foc mic pana e gata orezul. Scoatem orezul din cuptor, dam focul mai tare si bagam tihaia cu ciocanele cca 10 min, cat sa se rumeneasca .

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page