RETETA | Chifteluțe în sos
Ingrediente:
Pentru chiftele
500 g carne tocată de vită
1 ou
100 g pesmet
pătrunjel
sare
piper
1 lingură boia de ardei dulce
ulei pentru prăjit
Pentru sos
1 lingură ulei
1 ceapă
1 cățel de usturoi
100 g ciuperci
3 linguri unt
4 linguri făină
500 ml supă de carne
sare
piper
2 lingurițe boia de ardei dulce
100 ml smântână
mărar
Mod de preparare:
Pui toate ingredientele pentru chiftele într-un vas și le omogenizezi. Încingi uleiul în tigaie, formezi chiftelele cu mâna umedă și le rumenești pe ambele părți. Le scoți pe șervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pentru sos, călești în ulei ceapa și usturoiul, ambele tocate, și când devin uțor aurii adaugi ciupercile feliate. Ții până când scade zeama lăsată de ciuperci după care le scoțo. Pui în loc untul și când s-a topit adaugi făina. Amesteci constant până când devine ușor rumenă și torni supa caldă de carne. Amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe, torni smântâna și lași pe foc până când compoziția se îngroașă. Pui ciupercile, sare, piper și boia de ardei. Pui chiftelele, mărarul tocat, acoperi și lași pe foc câteva minute.
Sursa foto http://www.daringgourmet.com