Retete
RETETA | Chifteluțe în aluat
Ingrediente:
Pt. chiftelute:
- 300 g carne tocata amestec (porc si vita)
- 1 ceapa mica sau 2 catei usturoi
- 1 ou
- 3-4 linguri pesmet
- 1 cartof (optional)
- sare, piper macinat
- 1 lingura patrunjel tocat
Pt. aluat:
- 300 g faina
- 170 ml lapte
- 2-3 linguri ulei
- 20 g drojdie
- 1/2 lingurita sare
- un varf de cutit zahar
Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut, se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta cu mainile unse cu ulei, circa 8-10 minute. Se imparte aluatul in 12 bilute, care se intind pe rand cu sucitorul, se aseaza pe fiecare cate o chifteluta si se impacheteaza unind partile opuse si sigiland chifteaua in aluat. Se aseaza toate intr-o tava ceramica unsa cu ulei sau cu unt, se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop si se lasa la dospit 20-30 de minute.
Se coc circa 40 de minute la foc potrivit pana se rumenesc frumos. Se servesc cu ketchup, daca va place.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro