Retete

RETETA | Chifteluțe de vită cu sos roșu

Ingrediente:

  •  500g carne vita tocata
  •  1 ceapa mare
  •  1 ardei capia/gras rosu
  •  1 cotor de telina
  •  600g rosii tocate in suc de rosii
  •  2 lingurite boia ardei dulce
  •  sare si piper
  •  1 mana buna de busuioc
  •  1 mana patrunjel

Mod de preparare:

Prima data framanati carnea cu un strop de ulei de masline dupa care formati bile de marimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari. Le veti praji intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pana sunt rumene, aproximativ 5-10 minute.

Nu va faceti probleme daca nu sunt patrunse, se vor fierbe dupa aceea in sosul de rosii. Scoateti chiftelutele pe o farfurie, mai adaugati 2 linguri de ulei si caliti ceapa si ardeiul tocate cubulete mici, timp de 8-10 minute. Intre timp puneti rosiile si busuiocul intr-un blender si maruntiti pana totul devine un suc!

Cand ceapa si ardeiul s-au calit, adaugati chiftelutele, sucul de rosii, condimentele si fierbeti totul la foc mic timp de 45 de minute, amestecand ocazional! Cand este gata adaugati patrunjelul si amestecati iarasi. Ca garnitura puteti sa faceti piure de cartofi, sau orez simplu!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page