RETETA | Chiftelute de sunca si glazura de ananas
Chiftelutele de sunca si glazura de ananas sunt aperitivul perfect pentru un festin pretentios. Daca astepti musafiri cu gusturi exotice, iata o solutie ideala!
Ingrediente:
- 110 grame de bacon, cuburi
- 450 de grame de sunca, cuburi
- 450 de grame de carne de porc
- 2 oua
- 1 cana pesmet
- 2 linguri de zahar brun
- 2 lingurite mustar uscat
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri suc de ananas
Glazura:
- 1 cana de suc de ananas
- o jumatate ceasca otet de cidru
- o jumatate de cana de zahar brun
- 1 lingura de ketchup
- 2 lingurite de mustar uscat
- o jumatate de lingurita ardei Cayenne (optional)
- 1 lingurita amidon de porumb amestecat cu 2 linguri de apa rece
Mod de preparare:
Amesteca slanina, sunca si carnea de porc la robot, apoi mixeaza restul ingredientelor (ouale, pesmetul, mustarul, sarea si ananasul) intr-un bol. Ia cate putin din amestec si formeaza cu mainile chiftelute rotunde, de preferat de dimensiuni mici. Aranjeaza bilutele intr-un vas yena si pune-le la cuptor timp de o ora.
Fa un sos amestecand toate ingredientele pentru glazura si toarna-l peste chiftelute, dupa ce le scoti de la copt.
Serveste-le ca aperitiv, pe felii mari de ananas proaspat!
Sursa: www.retete.acasa.ro