Retete

RETETA | Chiftelute de sunca si glazura de ananas

Chiftelutele de sunca si glazura de ananas sunt aperitivul perfect pentru un festin pretentios. Daca astepti musafiri cu gusturi exotice, iata o solutie ideala!

Ingrediente:

  • 110 grame de bacon, cuburi
  • 450 de grame de sunca, cuburi
  • 450 de grame de carne de porc
  • 2 oua
  • 1 cana pesmet
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 lingurite mustar uscat
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri suc de ananas

Glazura:

  • 1 cana de suc ​​de ananas
  • o jumatate ceasca otet de cidru
  • o jumatate de cana de zahar brun
  • 1 lingura de ketchup
  • 2 lingurite de mustar uscat
  • o jumatate de lingurita ardei Cayenne (optional)
  • 1 lingurita amidon de porumb amestecat cu 2 linguri de apa rece

Mod de preparare:
Amesteca slanina, sunca si carnea de porc la robot, apoi mixeaza restul ingredientelor (ouale, pesmetul, mustarul, sarea si ananasul) intr-un bol. Ia cate putin din amestec si formeaza cu mainile chiftelute rotunde, de preferat de dimensiuni mici. Aranjeaza bilutele intr-un vas yena si pune-le la cuptor timp de o ora.
Fa un sos amestecand toate ingredientele pentru glazura si toarna-l peste chiftelute, dupa ce le scoti de la copt.
Serveste-le ca aperitiv, pe felii mari de ananas proaspat!

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page