RETETA | Cod fiert in bulion de rosii picant
Codul fiert in bulion de rosii picant este un preparat mediteraneean, perfect pentru o cina usoara, care se si pregateste rapid, in numai 15 minute.
Ingredienete:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 cana de apa
- 50 ml vin alb sec
- 2 linguri de capere
- 1 lingurita de piper rosu zdrobit
- 1 cutie de rosii cubulete cu busuioc si oregano
- 4 fileuri de cod
- 10 masline Kalamata
Mod de preparare:
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Curata si spala bine usturoiul, apoi toaca-l marunt si pune-l in tigaie sa se rumeneasca usor. Adauga apoi apa, caperele, rosiile cubulete cu busuioc si oregano, si piperul rosul zdrobit si lasa-le sa mai fiarba inca 3 minute. Redu focul si adauga fileurile de cod si acopera tigaia cu un capac, apoi stinge-le cu vinul alb sec si mai lasa sa fiarba inca 10 minute, pana se patrunde codul.
Codul fiert in bulion de rosii picant se serveste cald, ornat cu masline Kalamata fara samburi, taiate pe jumatate.
Sursa: www.retete.acasa.ro