Retete

RETETA | Chifteluţe de dovlecei

Ingrediente:

– 3 linguri făină
– 2 dovlecei mici
– 1 ou (daca tineți post puteți renunța la ou și puteți în schimb încă o lingură de faină)
– mărar
– 2 căţei usturoi
– cimbru
– o linguriţă de mentă
-piper
– sare
– ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Dovleceii i-am curăţat de coajă, i-am ras prin răzătoarea cu ochiuri mari, apoi am presărat puţină sare şi am lăsat puţin să-şi lase zeamă. După aproximativ 20 minute, am strâns în palme răzătură de dovleac şi am eliminat toată zeamă. Am amestecat dovleacul cu oul bătut, pătrunjelul, piperul, căţeii de usturoi pisaţi, iar la final făină. A rezultat o compoziţie legată dar moale.

Într-o tigaie am pus ulei, iar cu ajutorul unei linguri (udate înainte) şi cu palmele umede, am format chifteluţele pe care le-am prăjit câteva minute pe ambele părţi. Le-am scos pe un şervet de hârtie pentru a-şi absorbi uleiul în exces.

Am servit chitelutele calde, alături de un sos făcut din usturoi, castravete ras şi iaurt slab.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page