RETETA | Chifteluţe de conopidă
Ingrediente:
● 1 conopidă
● 1 ceapă
● 2 ouă
● 2 felii pâine
● 1 ceașcă lapte
● 1 lingură mărar
● făină sau pesmet
● ulei, pentru prăjit
● sare
● piper
● piure de cartofi, opțional
Mod de preparare:
Opărești conopida desfăcută buchețele, în apă cu sare, 5 minute. O scurgi și o zdrobești cu presa de piure sau o dai la blender.
Călești ceapa tocată în ulei bine încins și când se înmoaie, scoți cu spumiera și o amesteci cu piureul de conopidă. Adaugi ouăle bătute ușor, feliile de pâine înmuiate în lapte și stoarse, mărarul tocat, sare și piper, după gust. Amesteci bine.
Modelezi chifteluțe din compoziție, le treci prin făină sau prin pesmet și le prăjești în ulei încins, până devin aurii. Le servești, dacă dorești, cu piure de cartofi sau cu legume.