Retete

RETETA | Chifteluțe de cartofi cu pește

Ingrediente:

400 g fileuri de cod
400 g cartofi noi
1 ceapă uscată, mărunţită
3 fire de ceapă verde,
tăiată fin
4 căţei de
usturoi zdrobiţi
zeama de la 1 lămâie
1 dovlecel
2 ouă
100 g pesmet
1 legătură pătrunjel verde
ulei, pentru prăjit
sare
piper măcinat
6 linguri făină
4 roşii, pentru salată
1 lingură ulei de măsline,pentru salată

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare, 10-15 minute, până se înmoaie, iar în ultimele 5 minute adaugi la fiert şi dovlecelul. Laşi să se scurgă. În aceeaşi apă, împreună cu zeama de lămâie, pui la fiert fileurile de peşte, 4-5minute.

După ce s-au răcit, pasezi cartofii, dovlecelul şi peştele şi adaugi ceapa uscată şi 1 fir de ceapă verde, usturoiul, pesmetul, ouăle bătute şi pătrunjelul tocat, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi amesteci bine. Formezi chifteluţe rotunde ca nişte bile, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Serveşti cu salată de roşii şi ceapă verde, cu ulei de măsline.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page