Retete
RETETA | Chifteluțe de broccoli
INGREDIENTE:
- ulei de măsline
- sare și piper
- 1 ceasca pesmet
- 3 ouă
- 1 și 1/2 ceasca cașcaval
- 500 g broccoli
MOD DE PREPARARE:
Tăiați broccoli-ul în buchețele mici. Opăriți-l puțin (aproximativ 4-5 minute) în apă cu sare, până se înmoaie. Amestecați broccoli-ul într-un vas mare cu ouăle, cașcavalul ras și pesmetul. Condimentați după gust. Formați cu mâna chifteluțele. Apoi le puneți la prăjit în ulei de măsline, întorcându-le din când în când.
O alternativă mai rapidă și mai sănătoasă ar fi combinarea tuturor ingredientelor cu ajutorul unui robot de bucătărie. Apoi prepararea termică – preț de 20-25 de minute – a chifteluțelor în cuptorul încins, pe o tavă pe care ați pus în prealabil o hârtie pergament.
Sursa: retete.unica.ro