Retete

RETETA | Chifteluțe crocante și rapide de legume

Ingrediente:

  • 300 g dovlecei dați pe răzătoare
  • 300 g morcovi dați pe răzătoare
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 2 ouă bătute
  • 90 g făină
  • 2 cepe verzi tocate
Pentru servit:
  • Iaurt sau smântână

Mod de preparare:

Pune dovleceii rași într-o sită, presară sare pe ei și lasă-i la scurs 10 minute, presându-i din când în când în mâini ca să grăbești procesul.

Transferă-i apoi într-un bol mai mare, împreună cu morcovii rași, usturoiul pisat, făina, ouăle bătute, ceapa tocată. Asezonează, după gust, cu sare și piper. Amestecă bine.

Încinge uleiul într-o tigaie mare și pune, în serii de câte trei, câte o lingură din umplutură, la distanță considerabilă deoarece chifteluțele se vor lăți pe măsură ce se prăjesc.

Prăjește-le 2-3 minute pe o parte apoi întoarce-le și mai lasă-le 1-2 minute până devin rumene și crocante. Transferă-le pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel de hârtie și continuă să prăjești până termini tot amestecul.

Servește-le imediat cu iaurt sau smântână deasupra.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page