Ingrediente:
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
4 căței de usturoi
500 g carne de vită, tocată
piper măcinat
sare
4 felii brânză telemea sau cașcacal
ardei grași copți
ciuperci fripte
orez fiert
Mod de preparare:
Toci ceapa și mărunțești pătrunjelul. Peste carnea tocată, adaugi ceapa, pătrunjelul și usturoiul zdrobit. Asezonezi cu sare și piper și amesteci bine compoziția până când devine o pastă.
Cu mâinile umede, formezi 2 chiftele pe care le aplatizezi. Pe mijlocul fiecăreia pui câte 2 bucăți de brânză sau de cașcaval și le îndoi. Presezi marginile, pentru a nu se desface și le așezi pe grătarul încins. Le întorci de pe o parte pe alta pentru a se rumeni frumos. Le servești cu ardei grași copți, ciuperci fripte pe grătar și orez fiert, presărat cu pătrunjel.