Retete

RETETA | Chiftele în sos de brânzeturi

Ingrediente:

Pentru chiftele:
  • 800 g carne tocată (amestec vită și porc)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 1-2 felii de paine
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos:
  • 25 g unt
  • 30 g făină
  • 400 ml lapte
  • 100 g cașcaval afumat
  • 100 g mozzarella
  • 50 gr parmezan
  • 20 g gorgonzola
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful și morcovul și amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele , pâinea și oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele și pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părți.

Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un șervețel să absoarbe din grăsime. În aceeași tigaie mare, topește untul, adaugă  – pe rând și amestecând continuu – făina, laptele. când s-a format și îngroșat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. amestecă și lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele și mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie.

Le poți servi cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page