RETETA | Chiftele în sos de brânzeturi
Ingrediente:
Pentru chiftele:
- 800 g carne tocată (amestec vită și porc)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 1 ou
- 1 cartof
- 1-2 felii de paine
- 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
- sare și piper după gust
- 1 linguriță combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos:
- 25 g unt
- 30 g făină
- 400 ml lapte
- 100 g cașcaval afumat
- 100 g mozzarella
- 50 gr parmezan
- 20 g gorgonzola
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful și morcovul și amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele , pâinea și oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele și pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părți.
Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un șervețel să absoarbe din grăsime. În aceeași tigaie mare, topește untul, adaugă – pe rând și amestecând continuu – făina, laptele. când s-a format și îngroșat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. amestecă și lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele și mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie.
Le poți servi cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.
Sursa: retete.unica.ro