Retete

RETETA | Chiftele de orez

Ingrediente:

500 g orez
1,5 l apă
sare
piper
200 g caşcaval de post, dat prin răzătoare
4 cepe potrivite
ulei
1-2 linguri făină
100 g pesmet

Mod de preparare: 

Speli orezul în câteva ape şi îl fierbi în apă cu un praf de sare. Îl scurgi bine şi îl laşi să se răcească. Amesteci într-un vas orezul cu caşcavalul ras, ceapa tăiată mărunt, făina şi o lingură de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi bine compoziţia. Cu mâinile umezite, formezi chiftelele şi le dai prin pesmet. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc potrivit, şi prăjeşti chiftelele pe ambele părţi. Le serveşti calde, dacă vrei, cu legume sotate.

Foto: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page