RETETA | Chiftele de legume cu sos picant
Ingrediente:
½ dovlecel
2 ciuperci
½ ardei gras galben
2-3 codiţe de ceapă verde
1 cartof fiert
1 morcov mic
2 ouă
2 linguri făină
250 ml lapte dulce (sau apă minerală)
½ praf de copt
sare
piper
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Razi dovlecelul, morcovul şi cartoful fiert pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai cubuleţe ciupercile şi ardeiul gras, iar codiţele de ceapă verde le tai rondele. Amesteci toate legumele cu două ouă bătute, două linguri de făină cernute cu praful de copt, sare şi piper, după gust.
Subţiezi compoziţia obţinută cu lapte (sau apă minerală) până la consistenţa unei smântâni şi torni compoziţia cu polonicul într-o tigaie cu ulei bine încins sub formă de clătite groase, pe care le rumeneşti pe ambele părţi.
Le scoţi pe un platou cald şi le serveşti imediat, însoţite de sos picant, salată verde, castraveţi muraţi, felii de pastramă şi felii de avocado.