RETETA | Chifle cu brânză și cartofi
Ingrediente:
Pentru prepararea cartofilor:
- 2 cartofi medii
- apa cat sa fie acoperiti
- 1 lingurita sare
- 25 gr unt
Pentru aluat:
- 40 gr drojdie
- 1 lingura zahar
- piureul de cartofi rezultat
- 1 lingura smantana
- 250 ml zeama in care au fiert cartofii
- 150 gr branza telemea, veche
- aprox. 700 gr faina
In plus:
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita lapte
- seminte de susan
- putin ulei de masline
Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi.
Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare.
Ii lasam sa fiarba pana se faramiteaza, inlaturand pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.
Apoi, scurgem bine zeama, adaugam untul si ii pasam bine.
Ii lasam sa se raceasca usor.
Frecam intr-un bol drojdia cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam 250 ml din zeama calduta, in care au fiert cartofii si o mana de faina.
Omogenizam maiaua si o lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Adaugam peste cartofii usor raciti smantana si branza data pe razatoare, apoi maiaua crescuta, amestecam bine totul si incepem sa incorporam treptat faina.
Framantam un aluat, nu prea tare, pe care il lasam la crescut 35-40 de minute, dupa care formam, cu mainile unse cu ulei de masline, niste bile cat mingea de tenis, pe care le asezam intr-o forma termorezistenta.
Le mai lasam la crescut maxim 15 minute, dupa care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram susan peste ele.
Coacem chiflele la 180 de grade pentru 40 de minute.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro