RETETA | Cheesecake cu ganache de ciocolata
Ingrediente:
- 150 grame biscuiti graham
- 3 linguri zahar
- 1/3 cup butter or margarine, melted
- 4 cutii crema de branza Philadelphia
- 200 g zahar
- esenta de vanilie
- 4 oua
- 170 grame ciocolata de menaj
- 200 grame frisca lichida
- sare
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180ºC.
Pune biscuitii in robot si mixeaza-i pana se sfaramiteaza foarte bine. Adauga apoi zaharul si untul topit si amesteca totul foarte bine.
Unge o forma de tort cu inel detasabil de 22-25 cm cu unt si pune compozitia de biscuiti in aceasta. Preseaza biscuitii foarte bine (cu ajutorul unui pahar sau a unei cani) pana obtii un blat compact si uniform.
Intr-un vas incapator adauga crema de branza, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare si amesteca totul foarte bine, pana obtii o crema spumoasa. Adauga ouale pe rand, amestecand la viteza mica, pana se incorporeaza bine fiecare ou.
Adauga crema obtinuta peste blatul de biscuiti. Coace cheesecake-ul timp de 55 de minute sau pana devine auriu. Lasa prajitura sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi pune-o la frigider minim 4 ore.
Intr-un vas special pentru cuptorul cu microunde adauga frisca lichida si ciocolata de menaj taiata in bucatele. Lasa-l timp de 1-2 minute la microunde, apoi amesteca bine pana cand ciocolata se topeste complet si obtii o glazura omogena.
Lasa glazura sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei (avand grija sa amestci din minut in minut in aceasta pentru a nu se intari la suprafata) si adaug-o peste cheesecake.
Orneaza cheeseckake-ul dupa preferinte. Serveste cheesecake-ul rece, alaturi de fructe proaspete de sezon.
Sursa: http://retete.acasa.ro