Retete

RETETA | Cheesecake cu ganache de ciocolata

Cheesecake cu ganache de ciocolata este o prajitura delicioasa ce se prapara foarte usor. Este un desert usor, de vara, ce poate inlocui cu succes un tort greu cu ciocolata. Asadar, nu mai sta pe ganduri si surpinde-i pe cei dragi in mod placut.

Ingrediente:

  • 150 grame biscuiti graham
  • 3 linguri zahar
  • 1/3 cup butter or margarine, melted
  • 4 cutii crema de branza Philadelphia
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 170 grame ciocolata de menaj
  • 200 grame frisca lichida
  • sare

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180ºC.

Pune biscuitii in robot si mixeaza-i pana se sfaramiteaza foarte bine. Adauga apoi zaharul si untul topit si amesteca totul foarte bine.

Unge o forma de tort cu inel detasabil de 22-25 cm cu unt si pune compozitia de biscuiti in aceasta. Preseaza biscuitii foarte bine (cu ajutorul unui pahar sau a unei cani) pana obtii un blat compact si uniform.

Intr-un vas incapator adauga crema de branza, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare si amesteca totul foarte bine, pana obtii o crema spumoasa. Adauga ouale pe rand, amestecand la viteza mica, pana se incorporeaza bine fiecare ou.

Adauga crema obtinuta peste blatul de biscuiti. Coace cheesecake-ul timp de 55 de minute sau pana devine auriu. Lasa prajitura sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi pune-o la frigider minim 4 ore.

Intr-un vas special pentru cuptorul cu microunde adauga frisca lichida si ciocolata de menaj taiata in bucatele. Lasa-l timp de 1-2 minute la microunde, apoi amesteca bine pana cand ciocolata se topeste complet si obtii o glazura omogena.

Lasa glazura sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei (avand grija sa amestci din minut in minut in aceasta pentru a nu se intari la suprafata) si adaug-o peste cheesecake.

Orneaza cheeseckake-ul dupa preferinte. Serveste cheesecake-ul rece, alaturi de fructe proaspete de sezon.

Sursa: http://retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page