Retete
RETETA | Chec umplut cu cremă Albă ca Zăpada
Ingrediente:
- Pentru un chec:
- 250gr. zahar,
- 5 linguri de apa,
- 4 oua,
- un praf de sare,
- 5 linguri de ulei,
- 200 gr.faina,
- o lingura cacao (pentru checul cu cacao
- celalalt chec il faceti simplu)
- un plic zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare. face un sirop din 250 gr. zahar plus 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul,asa fierbinte,se toarna treptat peste albusurile batute spuma,amestecandu-se continuu.
Se adauga galbenusurile,unul cate unul,apoi cele 5 linguri de faina.Potrivim cuptorul la 150 grade si punem checul pentru 40 de minute la copt.
Ne trebuie doua checuri,unul de cacao si altul simplu. Taiem checurile felii si punem crema Alba ca Zapada pe cate o felie,alternand,una simpla,alta cu cacao,pana formam un chec intreg.Il acoperim cu restul de crema ramas,radem ciocolata pe el si il punem la frigider pentru doua ore.Il taiem in diagonala!!
Sursa: gustos.ro