Retete

RETETA | Chec rapid si delicios

Checul rapid si delicios este un desert satios, care merge de minune cu ceaiul sau cafeaua de dimineata!

Ingrediente:

  • 1 1/2 ceasca de faina
  • 1 1/2 lingurite de praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/3 ceasca de margarina sau unt vegetal
  • 1/2 ceasca de lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 ceasca de zahar brun
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata

Mod de preparare:
Unge o tava de chec cu putin unt si tapeteaz-o cu faina. Amesteca intr-un bol mare faina, praful de copt si sarea. Taie margarina sau untul vegetal in bucati mici.

Intr-un alt bol, mai mic, bate oul si incorporeaza laptele si esenta de vanilie. Adauga-le peste mixul de faina si omogenizeaza compozitia.

Pune compozitia in tava deja pregatita si acoper-o cu unt topit.

Amesteca intr-un alt bol zaharul brun, 2 linguri de faina si 1/2 lingurita de scortisoara. Presara amestecul peste aluatul din tava.

Coace checul timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 220 de grade.

Serveste acest chec alaturi de un ceai negru sau gri cu lapte sau alaturi de un cappuccino cu frisca.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page