RETETA | Chec pufos cu cacao
Ingrediente:
- 10 oua medii
- 4 plicuri zahar vanilat
- 400 g zahar
- 400 g faina
- 8 linguri ulei
- 1 praf copt
- 4 linguri cacao
- 6 linguri apa
- un praf de sare
Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se formeaza o spuma . Incorporam zaharul vanilat si mixam la viteza maxima a mixerului.Apoi lingura cu lingura incorporam zaharul pana obtinem o compozitie lucioasa si destul de tare .
Galbenusurile le amestecam cu cele 8 linguri de ulei si formam o maioneza care apoi in doua reprize o adaugam in spuma de albus amestecand cu spatula desigur cu miscari lente de sus in jos.
Faina o amestecam cu praful de copt .
Treptat adaugam faina si la fel cu spatula cu miscari lente de sus in jos incorporam faina in compozitie,
Intr-un bol amestecam cacao cu cele 6 linguri de apa.
Impartim compoztia in doua boluri de in una din ele amestecam cacao in compozitie,
In doua tavi de copt invelite cu hartie de copt pe fundul acestora si bordurile le-am uns cu ulei cu o lingura punem in mijlocul tavii o lingura din compoztia alba si peste aceasta o lingura din compoztia cu cacao si continuom asa pana terminam compozitia desigur trebuie sa va orientati sa va ajunga pt cele 2 tavi.
Se lasa la cuptor preincalzit pt circa 35-40 min la foc mic adica 160 grade
Se face proba cu scobitoarea .
Se lasa la racit si desigur se poate servi !
Pofta buna !
Sursa: bucataras.ro