Retete

RETETA | Chec pufos cu cacao

Ingrediente:

  • 10 oua medii
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • un praf de sare
Mod de preparare:

Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se  formeaza o spuma . Incorporam zaharul vanilat si  mixam la  viteza maxima a  mixerului.Apoi lingura cu lingura incorporam zaharul pana  obtinem o compozitie lucioasa si  destul de tare .

Galbenusurile le amestecam cu  cele 8 linguri de ulei si  formam o maioneza care apoi in doua reprize o adaugam in  spuma de albus amestecand  cu spatula desigur cu miscari lente de sus in  jos.

Faina o amestecam cu praful de copt .

Treptat adaugam faina si  la fel cu spatula cu miscari lente de sus in jos  incorporam faina in compozitie,

Intr-un  bol amestecam cacao cu cele 6 linguri de apa.

Impartim compoztia in doua  boluri de in  una din ele  amestecam cacao in compozitie,

In  doua tavi de copt  invelite cu hartie de copt pe fundul acestora si bordurile le-am uns cu ulei  cu o lingura  punem in mijlocul tavii o lingura din compoztia alba si peste aceasta o lingura din compoztia cu cacao si continuom asa pana  terminam compozitia desigur trebuie sa va orientati sa  va ajunga pt cele 2 tavi.

Se lasa la cuptor preincalzit pt circa 35-40 min la foc mic adica 160 grade

Se  face proba cu scobitoarea .

Se lasa la racit si desigur se poate servi !

Pofta buna !

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page