RETETA | Chec cu miez de nucă
Ingrediente:
- 10 oua
- 2 cani zahar
- 2 cani faina
- 1 cescuta ulei
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 1 lingutita rasa sare
- sucul de la o lamaie
- 3 plicuri zahar vanilinat
- 1 lingura esenta de rom
- 3-4 lignuri cacao
- 1 ceasca miez de nuca intreg
- zahar pudra
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul.
Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se.
Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi se adauga si zaharul in ploaie, zaharul vanilinat si se bat pana devin o spuma albicioasa si tare.
Pe urma se adauga si galbenusurile putin cate putin, si se mixeaza bine.
Lasam mixerul deoparte si folosim o lingura de lemn. Punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus.
Trebuie sa iasa o compozitie potrivita. Nici prea moale nici prea tare.
Ungem doua tavi de chec cu ulei (sau hartie de copt) si turnam compozitie la fel in amandoua, lasand 3-4 linguri in castron.
Amestecam cele 3-4 linguri de compozitie ramase, cu cacao.
Turnam in fiecare tava, pe mijloc, compozitie cu cacao.
Pe deasupra punem miez de nuca.
Incingem cuptorul mai devreme. Cand bagam chec-urile dam focul la incet.
Se coc aprox. 45 min-1 h, iar spre final se da focul putin mai tare pentru a se rumeni. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt gata. Cand ii scoatem ii lasam sa se raceasca pe o parte.
Cand sunt raciti, se pudreaza cu zahar pudra.