Retete
RETETA | Chec cu iaurt și zmeură
Ingrediente:
Pentru glazură
- 125 g zmeură
- 2 linguri zahăr
Pentru chec
- 250 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 220 g unt
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 120 g iaurt
- coaja de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Pentru glazură, pui zmeura cu zahărul într-o cratiță, pe foc mic, și amesteci până când capătă consistența unui gem. Dai deoparte și lași la răcorit.
Dai drumul la cuptor și tapetezi o tavă. Combini făina cu praful de copt și sarea. Mixezi untul până când capătă o consistență cremoasă, adaugi zahărul, omogenizezi, apoi încorporezi treptat ouăle, iaurtul, coaja de lămâie și, la final, făina.
Pui jumătate din compoziție în tavă, pui jumătate din zmeură, torni restul de compoziție și întinzi restul de zmeură. Dai checul la cuptor până când trece testul scobitorii.
Sursa: clickpoftabuna.ro