RETETA | Chec cu fructe și nuci, de post
Ingrediente:
- 2 banane mari
- 200 g zahar pudra
- 150 ml ulei
- zeama de la o portocala mare
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 120 g nuci macinate
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1/2 lingurita sare
Glazura:
- 150 g zahar
- 60 ml apa
- 1 lingura cacao neagra
- 2 linguri Nesquik/Brumi
- 1 lingurita esenta de rom
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos.
Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot uleiul.
Peste piureul de banane adauga sucul de portocala.
Amesteca faina cu sarea ,praful de copt si bicarbonatul.
Adauga amestecul uscat peste banane si mixeaza cateva secunde doar pana ce se incorporeaza bine.
La final adauga nucile macinate,coaja de portocala si scortisoara si amesteca usor cu o spatula de sus in jos.
Tapeteaza o tava de guguluf(26 cm)/chec cu margarina si faina si coace checul in cuptorul preincalzit pentru 35 de minute .(testul scobitorii)
Lasa checul la racit in forma apoi scoate-l si pune-l pe un platou/farfurie mai mare.
Amesteca zaharul cu Nesquik-ul,cacaua ,apa si margarina si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana prinde consistenta(5-6 minute)
Ia de pe foc si adauga esenta de rom.
Lasa glazura la racit 10-15 minute(amestecand din cand in ea) apoi toarn-o peste chec si lasa-l la rece pana se intareste complet glazura.
Sursa: bucataras.ro