RETETA | Chec cu ciocolata si alune
Ingrediente:
- 8 oua
- 1 cana de zahar
- 1 si ½ cana de faina
- ½ cana de ulei
- 1 plic praf de copt
- estenta de rom
- 200 g alune crude
- 200 g ciocolata
- 75 g cacao
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu uleiul si albusurile se bat spuma cu zaharul. Amestecam albusurile batute cu galbenusurile si adaugam treptat faina, praful de copt, esenta de rom si cacao.
Taiem ciocolata.
Tapetam doua tavi de chec cu ulei si faina. Adaugam o parte din compozitie, apoi punem ciocolata taiata si alune, apoi peste mai turnam putina compozitie si decoram iar cu alune. La fel facem si cu urmatoarea tava.
Dam la cuptor pentru 30-40 minute (se incearca cu scobitoarea).
Cu aparatul Philips Multicooker functia pentru iaurt putem prepara un delicios mic dejun, iar cu ajutorul butonului “REHEAT” putem reincalzi orice preparat.
Lasam checul cu ciocolata si alune sa se racoreasca, dupa care il putem servi.
Sursa: culinar.ro