Retete
RETETA | Chec cu ciocolată
Ingrediente:
- 125 g miez de lapte
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 180 g faina
- 40 g cacao
- 7 g praf de copt
- 100 ml lapte
- un praf de sare
- esenta de rom
Glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 70 ml frisca lichida
- fulgi de ciocolata alba
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 g C si se tapeteaza cu unt si faina/ hartie de copt o forma de chec.
Intr-un bol se mixeaza untul la temperatura camerei, zaharul, esenta de rom si galbenusurile adaugate pe rand.
Separat, se cerne faina, cacaoa, praful de copt si sarea. adauga compozitiei anterior pregatite, alternand cu laptele. Se bat spuma si se incorporeaza incet.
Se pune compozitia rezultata in forma, alternand cu miezul de lapte.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 – 35 de minute.
Pentru glazura, se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga frisca si se toarna peste checul racit.
La final se presara fulgi de ciocolata alba.
Sursa: gustos.ro