Retete
RETETA | Chec cu alune de pădure
Ingrediente:
140 g făină
140 g zahăr
3 ouă
50 g ciocolată
3-4 linguri cacao
100 g alune de pădure
ulei, pentru uns
Mod de preparare:
Ciocolata ruptă bucăţele o topeşti pe baie de aburi. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul, până se omogenizează. Încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare şi amesteci. Adaugi ciocolata topită, cacaua şi făina în ploaie şi amesteci bine aluatul. Când este suficient de cremos, încorporezi alunele de pădure. Torni compoziţia în forma de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Dai la cuptor, la foc potrivit, până trece testul cu scobitoarea. Laşi să se răcească în formă, apoi tai checul felii subţiri şi serveşti.
Sursa: clickpoftabuna.ro