RETETA | Chec aperitiv cu spanac
Ingrediente:
150 g ciuperci la conservă
150 g şuncă de curcan
200 g spanac (proaspăt sau congelat)
200 g făină
1 plic praf de copt
3 ouă mari
60 ml ulei de măsline
½ linguriţă nucşoară pudră
sare
piper
50 g parmezan
100 ml lapte
mărar
pătrunjel
Mod de preparare:
Tai cubuleţe ciupercile şi şunca. Dacă foloseşti spanac congelat, îl scurgi de apă. Dacă ai spanac proaspăt, îl opăreşti un minut, apoi îl pui în apă foarte rece ca să-şi menţină culoarea, după care îl scurgi şi-l pui în blender, la tocat.
Amesteci făina cu praful de copt. Într-un vas, mixezi ouăle câteva minute până îşi măresc volumul. Adaugi spanacul, uleiul, sarea, nucşoara şi piperul. Opreşti mixerul şi, cu o spatulă, încorporezi parmezanul şi făina cernută împreună cu praful de copt, alternând cu laptele când aluatul se îngroaşă. Repeţi procedura până se termină făina. Peste
compoziţia rezultată adaugi ciupercile, şunca şi verdeaţa. Amesteci încet până se omogenizează.
Tapetezi o formă de chec şi torni compoziţia. Poţi folosi şi o formă din silicon, pentru care nu e necesară hârtie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, circa 40 de minute. Laşi checul să se răcorească, apoi îl feliezi.