Retete

RETETA | Chec aperitiv cu cașcaval, cabanos și ouă

Ingrediente:

  • 300 g cascaval afumat
  • 3 fire carnati cabanos
  • 5 oua fierte tari
  • 4 oua crude
  • 4 felii branza topita
  • 70 g sunca Praga
  • 4 linguri smantana
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 2 linguri mazare verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns

Mod de preparare:

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam peste cascavalul ras, impreuna cu maslinele si mazarea decongelata.

Ouale crude la batem bine si le amestecam cu smantana.

Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o adaugam la ouale batute cu smantana.

Amestecam apoi cele doua compozitii( cascavalul cu ouale) si potrivim gustul de sare si piper. tava de chec o tapetam cu hartie de copt unsa cu putin untsi punem in ea 1/2 din compozitie. Pe marginile tavii punem doi carnati si intre ei ouale fierte :

Acoperim ouale cu compozitie de chec ramasa si pe mijloc punem al treilea carnat .

Deasupra punem feliile de branza topita , pe care le ornam cu putin ardei rosu si frunze de patrunjel verde, sau fiecare cum doreste.

Dam tava de chec la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 40-45 de minute , pina se rumeneste deasupra.

Cand este gata, scoatem checul din cuptor si il lasam s se raceasca putin in tava.

Scoatem apoi hartia de copt si portionam checul.

Pofta mare sa aveti!

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page