RETETA | Chec aperitiv cu cașcaval, cabanos și ouă
Ingrediente:
- 300 g cascaval afumat
- 3 fire carnati cabanos
- 5 oua fierte tari
- 4 oua crude
- 4 felii branza topita
- 70 g sunca Praga
- 4 linguri smantana
- 50 g masline negre fara samburi
- 2 linguri mazare verde
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 plic praf de copt
- 5 linguri faina
- sare
- piper
- unt pentru uns
Mod de preparare:
Ouale crude la batem bine si le amestecam cu smantana.
Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o adaugam la ouale batute cu smantana.
Amestecam apoi cele doua compozitii( cascavalul cu ouale) si potrivim gustul de sare si piper. tava de chec o tapetam cu hartie de copt unsa cu putin untsi punem in ea 1/2 din compozitie. Pe marginile tavii punem doi carnati si intre ei ouale fierte :
Acoperim ouale cu compozitie de chec ramasa si pe mijloc punem al treilea carnat .
Deasupra punem feliile de branza topita , pe care le ornam cu putin ardei rosu si frunze de patrunjel verde, sau fiecare cum doreste.
Dam tava de chec la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 40-45 de minute , pina se rumeneste deasupra.
Cand este gata, scoatem checul din cuptor si il lasam s se raceasca putin in tava.
Scoatem apoi hartia de copt si portionam checul.
Pofta mare sa aveti!