Retete

RETETA | Caserolă de paste cu pui și cașcaval

Ingrediente:

  • 450 g paste
  • 250 g pui gătit și făcut fâșii
  • 500 ml lapte
  • 200 g cașcaval afumat/cheddar ras
  • 250 g brânză de oaie fărâmată/rasă
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g făină
  • sare, piper – după gust
  • 2 linguri de unt topit

Fierbe pastele (de care ai sau vrei să folosești) conform instrucțiunilor de pe pachet.

Călește 1-2 minute ceapa și usturoiul în cele 2 linguri de unt, într-un vas mare, care nu lipește. Adaugă făina, laptele și condimentele, amestecând continuu. Când s-a îngroșat, adaugă jumătate din cantitatea fiecărui brânzet în parte.

Când au fiert pastele, scurge-le și adaugă-le peste sosul de brânză. Amestecă încet. Adaugă și fâșiile de pui, amestecă.

Pune totul într-o tavă care nu lipește, presară deasupra restul de cașcaval și brânză, stropește cu untul topit și dă la cuptor.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page