Retete

RETETA | Cartofi umpluți cu ouă

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 4 oua
  • 4 felii de bacon
  • 80g parmezan sau branza cheddar, rase
  • sare
  • piper
  • cateva fire de chives si/sau patrunjel
  • unt

Mod de preparare:

Spala bine cartofii. Cu ajutorul unui cutit taie partea de sus a acestora si scobeste-le miezul pentru a obtine o barcuta.

Intr-o tigaie nonaderenta prajeste baconul fara ulei, pana devine crocant. Taie-l apoi bucatele.

Cu zeama ramasa in tigaie, de la bacon, unge interiorul cartofilor. Asezoneaza apoi cartofii cu sare si pieper. Coace cartofii pana sunt aproape moi.

Scoate-i din cuptor si adauga in mijlocul fiecarui cartof cate putin unt. Adauga apoi baconul si cate un ou intreg in fiecare cartof. Deasupra adauga branza. Asezoneaza din nou cu sare si piper. Coace cartofii umpluti pana cand oul se incheaga. Cand sunt gata garniseste-i cu verdeata tocata marunt.

Cartofii umpluti cu oua se servesc calzi, alaturi de o lingura de iaurt sau smantana, dupa preferinte.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page