RETETA | Cartofi umpluți cu cașcaval
Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 200g cascaval
- 5 linguri de maioneza
- 50g parmezan
- 2 felii de bacon
- 1 ceapa verde
- rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune cartofii la copt in coaja. Cand sunt patrunsi bine scoate-i si taie-i jumatati. Cu ajutorul unei linguri, scobeste miezul si pune-l intr-un castron. Zdrobeste-l bine si amesteca-l cu cascavalul ras, rozmarinul tocat marunt si 2-3 fire de marar. Amesteca bine, apoi adauga maioneza si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Umple cartofii cu compozitia obtinuta apoi presara parmezanul ras deasupra. Coace-i din nou pana cand parmezanul s-a topit si incepe sa se rumeneasca.
In timp ce cartofii se coc, pune la fript intr-o tigaie nonaderenta feliile de bacon, pana devin maronii. Scoate-le pe o farfurie in care ai pus un prosop absorbant, pentru a absoarbe excesul de grasime. Cand s-au racit taie-le bucatele mici. Toaca si ceapa verde marunt.
Cand cartofii sunt gata scoate-i din cuptor si presara deasupra baconul si ceapa tocata marunt.
Serveste cartofii umpluti cu cascaval ca atare sau alaturi de o salata de sezon.
Sursa: retete.acasa.ro